9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Relaxstoel

5 tips voor het inrichten van een gezellige en praktische leeshoek

15 oktober 2024
Relaxstoel_Liscia_leeshoek

Een comfortabele plek in huis kan een wereld van verschil maken, vooral als u graag leest. Bij Velderhof weten we dat het niet alleen draait om de juiste stoel om in te lezen, maar ook om de ruimte eromheen. In deze blog helpen we u stap voor stap om een comfortabele en functionele leeshoek te creëren waar u iedere dag echt lekker kunt wegdromen in uw boek.


1. Comfortabel zitten begint met de juiste stoel

De basis van elke fijne leeshoek is natuurlijk een goede relaxstoel. Een relaxstoel biedt niet alleen zitcomfort, maar kan ook helpen bij het ondersteunen van uw houding. Dit maakt een relaxstoel de ideale keuze voor wie comfortabel wil zitten en ontspannen wil genieten van bijvoorbeeld de krant, een tijdschrift of een goed boek. Kies voor een fauteuil met een verstelbare voetensteun of gebruik een hocker om uw benen te ondersteunen. Zorg er wel voor dat u de juiste hoogte hocker kiest, zodat uw houding goed blijft en uw lichaam voldoende ondersteuning krijgt.

Boekenliefhebber Margriet deelt in deze video hoe haar nieuwe relaxstoel bijdraagt aan urenlang leesplezier! 

 

2. Zorg voor goede verlichting

Naast een comfortabele stoel is de juiste verlichting essentieel voor een fijne leeshoek. Verstelbare leeslampen zijn ideaal, omdat u de lichtval kunt aanpassen op wat u leest. Kies daarnaast voor dimbare lampen om de lichtsterkte te reguleren, afhankelijk van het moment van de dag. Zo heeft u altijd het perfecte licht om te lezen of te ontspannen zonder uw ogen teveel te belasten.


3. Creëer voldoende opbergruimte in de buurt

Een bijzettafel is onmisbaar in uw leeshoek. Zorg dat deze stabiel is en binnen handbereik staat, zodat u gemakkelijk bij uw boek, tijdschrift of kopje koffie kunt. Een boekenkast of plank aan de muur biedt ruimte voor uw favoriete boeken en accessoires en staat ook nog eens heel gezellig. 


4. Voeg warmte toe aan uw leeshoek

Niets is zo fijn als een warme, knusse leeshoek, vooral tijdens de koudere maanden. Leg een zacht vloerkleed neer om uw voeten warm te houden en voeg enkele kussens en dekens toe voor extra comfort. Dit zorgt niet alleen voor een gezellige uitstraling, maar helpt u ook warm te blijven zonder dat de verwarming te hoog hoeft. Wist u dat we relaxstoelen met stoelverwarming in de collectie hebben? Door de plaatselijke warmte van de stoel kan de verwarming gerust een tikkie lager en blijft het behaaglijk! 

 

Welke relaxstoel past bij mij?

Welke relaxstoel bij u past hangt af van uw wensen en behoeften. Bij Velderhof kunt u uw eigen relaxfauteuil helemaal naar wens samenstellen. Of u nu kiest voor een stoel van stof of juist gaat voor een leren stoel. De voorkeur heeft voor een groene fauteuil of een blauwe stoel op het oog heeft? Wij hebben een ruim assortiment en het allemaal in huis.

Ontdek via onze Velderhof keuzehulp welke relaxstoel echt bij u en uw behoefte past


5. Voeg accessoires toe voor extra sfeer

Een leeshoek moet niet alleen functioneel zijn, maar ook uitnodigend zijn. Voeg decoratie toe zoals foto’s, schilderijen of planten om de ruimte gezellig te maken. Planten dragen niet alleen bij aan het natuurlijke gevoel, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit, wat uw leeservaring nog aangenamer maakt. Een leeshoek met persoonlijke elementen nodigt uit om vaker even te gaan zitten en te genieten van een heerlijk momentje voor uzelf.

Klantverhalen

Wilt u ook een fijne relaxstoel om lekker in te lezen? Vraag dan gratis de brochure aan. Wilt u liever direct onze zitmeubels proberen en bekijken in uw eigen woning? Maak dan een afspraak voor een volledig vrijblijvende thuisdemonstratie.

Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, tips en meer. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan, klik hier om naar onze Instagrampagina te gaan. Tot ziens!

Ook interessant voor u