Velderhof blog

De acht mooiste fietsroutes van Nederland

Geschreven door Test auteur | 24 juli 2024

We willen allemaal gezond oud worden. Het is daarom belangrijk om zo fit mogelijk te blijven. U kunt gelukkig veel doen om fit te blijven op oudere leeftijd. Voldoende bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Het gezondheidsadvies is om minimaal 150 minuten per week matig intensief te bewegen verspreid over de dagen. Langer of vaker geeft nog extra gezondheidsvoordeel. Fietsen is een geliefde activiteit én een fijne manier om in beweging te blijven. Wij hebben daarom voor u acht prachtige fietsroutes in Nederland op een rij gezet.

Fietsroute 1. Fietsen langs de vecht - 37 km

Het is heerlijk fietsen langs de Vecht. De Utrechtse Vecht was in de Middeleeuwen een belangrijke waterweg. Langs de rivier zijn verschillende kastelen, forten en vele buitenplaatsen gebouwd. In de Gouden Eeuw lieten welvaren kooplieden hier prachtige landgoederen aanleggen om de drukte en de stank van Amsterdam te ontvluchten. Een mooie route langs het water met genoeg afstapplekken om te genieten van alles wat aan u voorbij vaart. Bekijk hier de knooppunten.

 

Fietsroute 2. Fietsen langs de Lek - 45 km

Geniet tijdens deze fietsroute van een oer-Hollands uitzicht want u fietst door de polders naar de molens van Kinderdijk. De molens zijn in de 18e eeuw gebouwd om de afwatering van de Alblasserwaard te verbeteren. Sinds 1997 staan de molens op de Werelderfgoedlijst van Unesco. U steekt het water over met het pondje en fietst door pittoreske dorpjes. Natuurrijke weidegebieden en de vele slootjes bepalen het landschap. Bekijk hier de knooppunten.


Fietsroute 3. Kastelen op de Heuvelrug - 47 km

Het prachtige glooiende landschap van de Utrechtse Heuvelrug herbergt niet alleen bossen, heidevelden en zandverstuivingen, maar ook vele kastelen en buitenplaatsen. Deze fietsroute begint in Doorn en voert u langs zes kastelen en een fort. Toe aan een tussenstop? Een aantal van de kastelen zijn opgesteld om van binnen te bekijken. Bekijk hier de knooppunten.

 

Fietsroute 4. Rondje Posbank - 47,5 km

Deze fietsroute is op zijn mooist als de heide bloeit. Dit is normaal gesproken van eind augustus tot eind september. U fietst met dit rondje langs de belangrijkste trekpleister van Nationaal Park Veluwezoom, de bijna 90 meter hoge Posbank. Geniet hier van het schitterende uitzicht. Bij helder weer kunt u meer dan 20 km ver kijken. Tijdens deze route komt u niet alleen heidelandschap tegen, maar u waait ook lekker uit langs de Ijssel en uitkijkt uit over de uiterwaarden. Bekijk hier de knooppunten.

 

Fietsroute 5. West-Brabantse Waterlinie - 44,5 km
Door Brabant loopt een keten van forten en vestingsteden. Ze horen bij de Zuidwaterlinie die het zuiden van Holland moest beschermen. Het oudste deel ligt in West-Brabant rond Bergen op Zoom, Steenbergen en Tholen. Meerdere keren beschermde dit gebied ons tegen de Fransen, Spanjaarden en de Belgen. Stap op de fiets en ontdek het bijzondere verleden van West-Brabant. Bekijk hier de knooppunten.
 

Fietsroute 6. 's-Gravelandse buitenplaatsen - 30 km

In de polder bij Hilversum en Bussum kunt u heerlijk fietsen rondom het Naardermeer. Het meer wordt beschermd en het water zorgt voor de groei van het moerasbos en drassige weilanden. Deze oase van rust trekt vele vogels aan dus ook zeker voor de vogelliefhebber is dit een prachtige fietstocht. Naast de prachtige natuur, met ook uitgestrekte weilanden met grazende koeien, leidt de route u langs acht historische buitenplaatsen. Bekijk hier de knooppunten. 


Fietsroute 7. Zeeuws Vlaanderen - 53 km

Deze route neemt u mee langs de prachtige kuststrook van West-Zeeuw-Vlaanderen. Geniet van de rust en de ruimte die de natuur u te bieden heeft. U komt langs de Nieuwe Sluis: een vuurtoren uit 1867 en terwijl u door de duinen fietst, kijkt u uit over de zee. Vervolgens fietst u door het charmante dorpje Cadzand en het prachtige natuurgebied de Nieuwerkerkse Kreek. Bekijk hier de knooppunten. 


Fietsroute 8. De Slufterroute - 43 km

Voor deze mooie fietsroute neemt u eerst de veerboot naar Texel. Texel biedt u een verzameling van bijna alle Nederlandse landschappen. De dijken, de glooiing van een stuwwal, de grazende schapen, uitgestrekte polders met akkers en weilanden, bossen en met heide begroeide duinen. Een van de gebieden die u gaat verkennen is De Slufter. Deze brede duinvallei staat in open verbinding met de Noordzee en dat zorgt bijzondere natuur taferelen. Zo ontstaat er in het noordwesten een vallei waar orchideeën in overvloed groeien. Deze fietsroute is dus zeker de overtocht waard! Bekijk hier de knooppunten. 

Missen we volgens u nog een mooie fietsroute? Laat het ons vooral weten.
We wensen u veel fietsplezier toe! En na een mooie fietsroute is niets lekkerder dan heerlijk ontspannen in een fijne relaxstoel. Zo laadt u weer op voor de volgende dag! 

Zo ontspant u écht na een fietstocht

Wist u dat uw lichaam pas echt goed ontspant en weer oplaadt wanneer u een goede zithouding heeft? Een goede zithouding houdt in dat uw voeten plat op de grond staan, uw benen in een hoek van 90 staan, de rugleuning hoog genoeg is en uw rug goed aansluit op de onderkant van de rugleuning. Als laatste is het belangrijk dat uw armen goed ondersteund worden. Bij Velderhof geloven we daarom in maatwerk. Onze collectie relax- en sta-op stoelen worden volledig op uw lichaam afgestemd aan de hand van 21 meetpunten. Onze zitconsulenten kijken graag met u mee en voorzien u van passend advies. Als u eenmaal écht zitcomfort ervaren heeft, wilt u nooit meer anders! Vind een winkel bij u in de buurt om eens te komen proefzitten of maak een afspraak bij u thuis.

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag!