9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
relaxstoel

Alle relax- en comfortfuncties voor uw relaxstoel op een rij

31 juli 2024

Een relaxstoel, de naam zegt het al. Een stoel om in te relaxen. Maar wat maakt een stoel nou tot de ultieme relaxstoel? Het belangrijkste is dat uw lichaam echt tot rust komt in de stoel. Uw lichaam heeft hiervoor de juiste ondersteuning nodig. Uw stoel moet de juiste zithoogte en zitdiepte hebben, waardoor u een gezonde zithouding aanneemt. En daarnaast is het natuurlijk extra comfortabel als de stoel relaxfuncties heeft, zodat u in elke positie en op elk moment lekker zit. Bij Velderhof kunt u uw relaxstoel helemaal zelf samenstellen. Ontdek hieronder welke relax- en comfortfunties er zijn en creëer uw ideale stoel!

Verstelbare rugleuning

De rugleuning van de stoel kan naar achteren als u kiest voor een verstelbare relaxstoel. Zo kunt u zittend én liggend genieten in uw relaxstoel. Een relaxstoel voor élk moment. De rugleuning van de stoel kan traploos versteld worden, zodat u de rugleuning precies zo kan verstellen totdat u perfect zit. U kunt kiezen voor een handmatig verstelbare rugleuning of een elektrisch verstelbare rugleuning.

Verstelbare voetensteun

Heerlijk de benen omhoog is voor veel mensen ultieme ontspanning. Een relaxstoel met verstelbare voetensteun is dan ook niet voor niets favoriet. De voetensteun vouwt zich onder de zitting en wanneer u deze uitklapt, kunt u de steun, handmatig of elektrisch, in een voor u prettige positie zetten. Vindt u het fijn om uw benen te laten rusten terwijl u rechtop zit? Dan kunt u kiezen voor een relaxstoel waarbij de relaxfunctie individueel verstelbaar is. Zo kunt u de rugleuning en de voetensteun los van elkaar bedienen.

Sf_Velderhof-Tirso-ghosting


Lendesteun

Een lendesteun is een verstelbaar kussen, gevuld met lucht, dat onder in de rugleuning kan worden geïntegreerd. Deze extra ondersteuning is van belang voor een goede zithouding en het voorkomen van rugklachten. Van nature is uw rug namelijk een beetje hol en de lendesteun vult deze ruimte op. Iedere rug is anders en daarom is het prettig dat u met dit kussen eenvoudig de juiste ondersteuning kunt bepalen. Een lendesteun is handmatig met een pompje of elektrisch met een druk op de knop te verstellen. 

Sta-op functie

Een hele fijne functie is de sta-op functie. Met één druk op de knop staat u moeiteloos en veilig op. De stoel komt in een rustig tempo omhoog en kantelt iets voor voren, waardoor u richting een staande positie wordt gebracht. Zo kost opstaan u weinig kracht. Ook bij het plaatsnemen in de stoel is de sta-op functie prettig. U hoeft niet meer neer te ploffen, maar de sta-op functie brengt de zitting gelijkmatig weer naar beneden.

180628-tirso-staop-trentino-4009rood-schijf-chroom-heer-43751-1

 

Topswing

De topswing is het gedeelte waar u met uw hoofd tegenaan steunt. Met een topswing ervaart u in elke houding altijd de juiste steun voor uw nek en uw hoofd. Een topswing is bijzonder prettig wanneer u lekker liggend in uw relaxstoel een boek wilt lezen of televisie wilt kijken. Als u ontspannen wilt liggen, kantelt u de topswing naar achter en bij het lezen van een boek, kantelt u de topswing naar voren. Zo zit u altijd comfortabel.

Verwarming

Een stoel met verwarming zien we steeds vaker in de auto. Waarom zou u niet ook kiezen voor een relaxstoel met verwarming in huis? Een verwarming biedt plaatselijke warmte en is ideaal om uw spieren soepel te houden. Daarnaast zorgt de warmte voor een betere doorbloeding. En in de herfst en winter is dit heerlijk als u het snel en vaak koud heeft. Een verwarming is een zeer comfortabele functie én een optie die gezond is voor uw spieren.

Sf_Velderhof-Tirso-relax-leer-dame-3930

 

Massagefunctie

De relaxfunctie die uw relaxstoel tot een echte wellness stoel maakt: een massagefunctie. Een relaxstoel met massagefunctie is heerlijk comfortabel, maar is meer dan dat. De massagefunctie kan helpen bij het verlichten van pijn in uw lichaam. Het helpt stramme spieren goed ontspannen en daarmee wordt een gezonde zithouding bevorderd. Gun uzelf het allerbeste en geniet van uw eigen masseur aan huis!

Wij staan voor u klaar
Misschien duizelt het u van de vele relax- en comfortfuncties die u kunt toevoegen aan uw relaxstoel. Onze ervaren zitadviseurs staan daarom voor u klaar om u te helpen met het samenstellen van uw ideale stoel. Aan de hand van uw wensen, uw eventuele klachten en uw lichaamsbouw kijken we samen welke stoel en welke functies het beste bij u passen. 

Velderhof-winkels-stoel-op-maat

Bij Velderhof hebben we een brede collectie relaxstoelen dus we vinden voor u altijd een perfecte stoel!  Bent u benieuwd? Maak dan een winkel afspraak met een van onze adviseurs. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon zo naar binnen te lopen. Bekijk hier waar onze winkels gevestigd zijn. Heeft u liever een adviseur aan huis? Dat kan ook met onze service aan huis.

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan! 

Ook interessant voor u