9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
relaxstoel

De invloed van zitmeubels op uw slaapkwaliteit

10 september 2024
relaxstoel_bruin_leer

Het zitgedrag van Nederlanders wordt eens in de twee jaar uitgevraagd in de leefstijlmonitor van CBS en RIVM. Uit de cijfers van vorig jaar blijkt dat we dagelijks gemiddeld 9,1 uur zittend doorbrengen. Onderweg, op het werk en thuis. 

Heeft u ooit nagedacht over hoe uw zithouding en de meubels waarop u zit uw slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden? Veel mensen realiseren zich niet dat de manier waarop ze zitten gedurende de dag invloed kan hebben op hun slaap 's nachts. De juiste zitmeubels kunnen niet alleen bijdragen aan een beter gevoel overdag, maar ook aan een diepere nachtrust. Zodat u weer fit opstaat en aan de nieuwe dag kan beginnen! In deze blog vertellen we u hoe de juiste zitmeubels kunnen bijdragen aan een betere nachtrust en ontspanning. 


Het belang van gezond zitten

Gezond zitten is belangrijk voor uw gezondheid. Als u goed zit, worden uw spieren en gewrichten minder belast, wat helpt om spanning in het lichaam te verminderen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een betere slaapkwaliteit. Mensen die gedurende de dag ongemakkelijk zitten, hebben vaak last van stijfheid en pijn die hen 's nachts wakker kan houden. Een ergonomische stoel die ondersteuning biedt kan helpen om deze problemen te voorkomen en een goede nachtrust te bevorderen.

Bij Velderhof begrijpen we het belang van comfort en ergonomie als het gaat om zitmeubels. Onze op maat gemaakte relaxstoelen en sta-op stoelen zijn ontworpen om optimaal comfort te bieden, wat niet alleen zorgt voor een ontspannen zitervaring, maar ook bijdraagt aan een betere slaap. 

Praktische tips voor gezond zitten
  • Kies de juiste stoel
    Een goede relaxstoel moet uw lichaam volledig ondersteunen, vooral bij de rug, nek en benen. 
  • Pas uw houding aan
    Zorg ervoor dat uw voeten plat op de grond staan en dat uw knieën in een rechte hoek staan. Vermijd het kruisen van uw benen, omdat dit de bloedcirculatie kan belemmeren.
  • Gebruik van armleuningen
    Goede armleuningen helpen uw schouders te ontlasten en voorkomen dat u voorover buigt, wat spanning in uw rug kan veroorzaken.
  • Beweeg regelmatig
    Langdurig in dezelfde houding zitten kan leiden tot stijfheid en ongemak. Probeer als dit haalbaar is elke 30 minuten even op te staan en te bewegen.

relaxbank_enza

Een betere nachtrust door meer te bewegen

Het is algemeen bekend dat een gezonde mix van zitten, staan en bewegen wonderen doet voor uw gezondheid. En het goede nieuws is dat dit gemakkelijker is dan u denkt, indien u nog goed ter been bent. Door elke gelegenheid aan te grijpen om in beweging te komen, kunt u al een groot verschil maken.
Begin uw dag bijvoorbeeld eens met een korte wandeling in plaats van meteen in de auto te stappen. De frisse lucht maakt u wakker en geeft u energie voor de dag. Of u neemt de trap in plaats van de lift, en u merkt al snel dat u zich fitter voelt. Misschien besluit u om in het weekend een mooie fietstocht te maken om even te ontsnappen aan de drukte van de week. 


Zelfs kleine momenten van beweging, zoals spelen met de kleinkinderen, kunnen een groot verschil maken. Terwijl u met hen speelt, merkt u hoe fijn het is om in beweging te zijn en hoeveel plezier het kan brengen. Het gaat erom dat u elke kans benut om uw benen te strekken, en al snel zult u merken hoe goed u zich voelt.

Daarnaast weten we uit onderzoek dat voldoende beweging een positieve invloed heeft op slaap. Elke vorm van beweging, ongeacht hoe intensief, kan leiden tot een betere slaap.  Wist u dat wanneer u slaapproblemen hebt, het effect van regelmatig bewegen vergelijkbaar is met dat van slaapmiddelen?

Dus waarom niet? Of het nu gaat om wandelen, fietsen, de trap nemen, of gewoon spelen met de kleintjes, elke beweging telt en draagt bij aan een gezondere levensstijl. En als u daarna even wilt ontspannen, dan is uw relaxstoel de perfecte plek. Dat heeft u wel verdiend!

 

 

Wilt u zelf ervaren hoe een Velderhof stoel zit? Maak dan een afspraak voor een thuisdemonstratie. U bent natuurlijk ook welkom in één van onze winkels. We helpen u met plezier bij het maken van de juiste keuze, zien we u snel?

Volgt u ons al op Facebook en Instagram? Daar blijft u op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en aanbiedingen. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan, klik hier om naar onze Instagrampagina te gaan.

Ook interessant voor u