9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
relaxstoel

Dit zijn de meest geschikte sta-op stoelen voor kleine mensen

17 juli 2024

In Nederland zijn we over het algemeen een stuk langer dan de bevolking van de rest van de wereld. Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedere Nederlander. Hoe groot of klein u ook bent, een sta-op stoel die aansluit op uw lichaamsverhouding is altijd belangrijk. Dit voorkomt lichamelijke klachten of verergering van klachten. Als zitspecialist delen we graag een aantal tips met u.

Tips bij het aanschaffen van een stoel voor kleine mensen

De juiste zithouding is enorm belangrijk voor uw gezondheid, zeker als u ouder wordt. Een verkeerde zithouding veroorzaakt vaak lichamelijke ongemakken. Een te grote stoel kan uw benen afknellen waardoor u bijvoorbeeld slapende en tintelende benen krijgt. Als uw voeten niet op de grond staan als u zit, schuift u al gauw naar voren in uw stoel waardoor u onderuitgezakt zit. Dit zal uiteindelijk lichamelijke klachten geven.

Bent u van plan om een sta-op stoel aan te schaffen? Houd dan rekening met een aantal factoren. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

1. De juiste zitdiepte
De zitdiepte mag niet te diep zijn want dan worden uw benen afgekneld. Daarentegen dient de zitdiepte ook niet te kort te zijn. Uw bovenbenen moeten goed ondersteund worden.

2. Een passende rugleuning
De rugleuning van een sta-op stoel ondersteunt uw rug, schouders en nek. Het is daarom van belang dat deze niet te kort of te lang is, zodat hij u de juiste ondersteuning geeft.

3. De correcte zithoogte
Uw knieën moeten mooi in een hoek van 90 graden staan als uw voeten plat op de grond staan. Vanuit deze positie kunt u gemakkelijk opstaan en heeft u een goede zithouding.

4. Een geschikte armhoogte
U wilt natuurlijk niet dat uw armen bungelen. Als uw onderarmen goed ondersteund worden, worden de schouders en daarmee de nekwervelkolom ontlast.


1. hoogte_meten_relaxstoel

Extra opties waar u over na kunt denken voordat u een sta-op stoel aanschaft zijn; een lendepomp die extra ondersteuning geeft in de rug, een nekkussen voor ondersteuning van uw nek, een accu en een draaivoet voor extra gemak en stoelverwarming en -massage voor extra comfort. 

Sta-op stoelen voor kleine mensen: de Tirso, Endine en Varese

Bij Velderhof geloven we in maatwerk. Onze sta-op stoelen worden daarom volledig op uw lichaam afgestemd aan de hand van 21 meetpunten. Daarbij zijn uiteraard de zitdiepte, lengte van de rugleuning, de zithoogte en de armhoogte van groot belang. In onze uitgebreide collectie vindt u sta-op stoel Tirso, een stijlvolle blikvanger, de Endine, een mooie klassieker en de Varese met een wat luxere uitstraling. Deze drie sta-op stoelen zijn zeer geschikt voor kleine mensen. 

image002-5

Liever nog meer keuze? Dat kan! De Willeke sta-op stoel, de Maggiore, de Serchio, de Liro, de Orba en de Mella zijn stuk voor stuk zeer geschikte sta-op stoelen voor kleine mensen. Kom gerust eens proefzitten in één van onze winkels. Probeert u een van onze sta-op stoelen liever bij u thuis uit? Dat kan ook met onze service aan huis. Wij helpen u graag aan de perfecte stoel op maat!

image003-5

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u