9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Relaxstoel

Hoe kiest u de juiste kleuren en materialen voor uw zitmeubel?

24 september 2024
Relaxbank_leer_relaxstoel

Heeft uw leven altijd in het teken gestaan van hard werken en zorgen voor anderen? Nu u wellicht met pensioen bent, heeft u hopelijk tijd om uzelf op de eerste plaats te zetten. Wat is er prettiger dan van uw huis een ruimte te maken waar u volledig kunt ontspannen? De woonkamer is de plek waar u bijvoorbeeld met uw hobby bezig kunt zijn of waar u zich lekker kunt terugtrekken. In deze blog bespreken we hoe u de juiste kleuren en materialen kiest voor uw zitmeubels, zodat u er nog jaren plezier van kunt hebben.

 

materialen_Velderhof_kleurstalen

 

De kracht van kleur!

Kleuren kunnen een sterke invloed hebben op hoe we ons voelen. Ze kunnen ons energie geven, maar ook helpen ontspannen. Wanneer u meer tijd thuis doorbrengt, bijvoorbeeld omdat u met pensioen bent, is het belangrijk om kleuren te kiezen waar u zich prettig bij voelt. Die u rust geven of u juist opgewekt maken.

Zachte neutrale tinten zoals; beige, taupe, grijs en bruin creëren een kalme basis in uw woonkamer. Deze neutrale tinten zijn ideaal voor relaxstoelen en banken omdat ze een gevoel van ruimte en licht creëren, zonder te veel aanwezig te zijn.

Blauwtinten worden vaak geassocieerd met rust en kalmte. Lichte blauwtinten kunnen een verkoelend effect hebben, wat perfect is om tot rust te komen. Denk bijvoorbeeld aan een lichtblauwe relaxstoel om een moderne en rustgevende sfeer te creëren.

Groene en gele tinten brengen de natuur naar binnen en geven een fris gevoel aan de woonkamer. Een groene sta-op stoel kan niet alleen praktisch zijn, maar ook een rustgevend element in de ruimte vormen. En een okergele relaxstoel kan een echte blikvanger zijn, waar u elke dag weer opnieuw met een zonnig gevoel in plaatsneemt! 

materialen_Velderhof_kleurstalen_stofsoorten

Comfortabel zitten door de juiste materialen te kiezen

Naast kleuren spelen materialen een belangrijke rol in hoe comfortabel en onderhoudsvriendelijk uw meubels zijn. Als u meer vrije tijd heeft, wilt u die waarschijnlijk niet besteden aan het continu poetsen of intensief onderhouden van uw zitmeubels. Kies daarom voor onderhoudsvriendelijke materialen zoals velvet of een zachte leersoort. Voor relaxstoelen en banken zijn zacht leer en stof uitstekende keuzes. Deze materialen voelen aangenaam aan, zijn gemakkelijk schoon te maken en gaan lang mee. Ze geven uw meubels bovendien een luxe uitstraling.

Kies materialen die bestand zijn tegen vlekken en slijtage. Dit bespaart u veel tijd en moeite in het onderhoud. Leer is bijvoorbeeld behoorlijk vlekbestendig, stevig en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is het een duurzaam materiaal, wat belangrijk is bij meubels die intensief gebruikt worden, zoals sta-op stoelen.

Lees ook eens:

> Uw stoffen stoel schoonmaken met deze 5 handige tips! 
> Uw leren stoel schoonmaken met deze 5 handige tips!

relaxstoel_groen_leer

Waarom ontspannen zitten zo belangrijk is

Goed zitten is niet alleen een kwestie van comfort, het heeft ook een directe invloed op uw gezondheid. Veel senioren ervaren na verloop van tijd rugpijn of andere klachten door een verkeerde zithouding. Een op maat gemaakte relaxstoel of sta-op stoel kan deze klachten verlichten of zelfs voorkomen.
Bij Velderhof begrijpen we het belang van goed en ontspannen zitten. Onze relaxstoelen en sta-op stoelen zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel en ergonomisch ontworpen. Ze bieden de juiste ondersteuning, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw welverdiende rust.

Tip: Vind uw ideale stoel of bank met de Keuzehulp


Bespreek uw wensen samen met de adviseur

Bij Velderhof heeft u een uitgebreide keuze aan kleuren en materialen. Onze adviseurs staan klaar om samen met u de perfecte combinatie te vinden die bij uw interieur en woonstijl past. U kunt alle kleuren en materialen rustig bekijken in de winkel of bij u thuis, waar u ook deskundig advies ontvangt over welke relaxstoel, sta-op stoel of relaxbank het beste aansluit bij uw wensen en lichaam. Maak gerust een vrijblijvende afspraak.

Wilt u zelf ervaren hoe een Velderhof stoel zit? Maak dan een afspraak voor een thuisdemonstratie. U bent natuurlijk ook welkom in één van onze winkels. We helpen u met plezier bij het maken van de juiste keuze, zien we u snel?

Volgt u ons al op Facebook en Instagram? Daar blijft u op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en aanbiedingen. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan, klik hier om naar onze Instagrampagina te gaan.

Ook interessant voor u